maanantai 19. lokakuuta 2015

WHAT'S DIFFERENT

- Kaikki on täällä isompaa, ottakaa tästä esimerkiksi näiden maitotölkki:

maito

Jatketaan ravitsemuslinjalla:
- Väriaineita käytetään hirveesti. Suomessa jos joku ruoka on vaikka räikeen pinkki ni se lähinnä ällöttää, mutta täällä se on ihan normaalia.

- Jäätä laitetaan ihan kaikkiin juomiin.

- Myös jos tilaat teetä niin saat todennäkösesti jääteen ja jos tilaat kahvia niin saat jääkahvin.

- Iltapalaa ei syödä oikeestaan ikinä.

- Chiliä laitetaan kaikkeen, myös persikkaan, vesimelooniin ja muihin hedelmiin. (Tää on vissiin enemmän meksikolaisten ku jenkkien juttu.)
maito
Pepinos con chile, kurkkua chilin kanssa. Meillä on tätä usein koulussa.


- Täällä syödään tosi paljon ulkona, joskus jopa monta kertaa viikossa.

- Mainokset on täällä outoja. Näin esimerkiks Pepsi-mainoksen, jossa oli pepsi ja cokispullo vierekkäin ja sanottiin, että pepsi on parempaa.

- Täällä on ihan ok luokitella ihmiset mustaks tai valkoseks. Aluks olin tosi varovainen sanomaan et joku on black tai white ja varon sitä kyllä vieläkin, mut nää puhuu niin kokoajan. Mut sitten taas jos sanon, että aasialaiset tykkää riisistä niin kaikki on heti et omg ootko rasisti?

- Hinnat on jonkun verran halvempia (heippa rahat ;'( )

- Tarvii aina kyydin jokapaikkaan. En voi vaan ottaa mun skootterii tallista ja lähtee kauppaan. Meen kauppaan vaan sillon ku perhe menee eli tyyliin kerran viikossa. Sillon onki tosi hauskaa kun shampoo tai hammastahna loppuu maanantaina.

- Käsidesiä on jokapaikassa

- Kun aivastat, niin bless you kuuluu jokapuolelta, myös vieraat saattaa sanoo sen.

- Muutenkin vieraat juttelee täällä toisilleen. Suomessa koitetaan just välttää keskustelua muiden kanssa, täällä koitetaan välttää hiljasuutta muiden kanssa. Kaikki on tosi avoimia ja ystävällisiä ja kavereita on helppo saada.

- Ettei sosiaalinen elämä ois liian helppoa, niin nää osaa kyllä puukottaa selkään ja levittää juoruja. Mun kaveriporukassa on yks tyttö josta kukaan ei oikeen tykkää. Oon ollu täällä Melkeen kaks ja puol kuukautta ja kuulin vasta pari viikkoa sitten, et siitä ei tykätä. Sitä ei huomaa mistään ku kaikki on sille face to face niin mukavia. Kaipaan Suomesta sitä, ettei tarvii miettia puhuuko joku susta selän takana vai ei, kun sen näkee naamasta jos joku ei tykkää susta.

- Täällä on aina poliisi koulussa paikalla, Aiemmin mua on lähinnä ahistanu se, mutta tänään aloin arvostaa sitä: mulla on tänään vapaapäivä, koska mun koulussa on pommi/ammuntauhka. Creepy, huh?

- Nuoret ei juo täällä alkoholia samalla lailla kun Suomessa. Varmaan johtuu siitä, että ikäraja on 21. Täälläpäin nää menee meksikon puolelle jos haluu juhlia. Siellä ikäraja on 18 mutta oon vähän käsittäny, ettei sitä valvota. Huumeita nää käyttää enemmän kun suomalaiset.

- Koulu on stressaavampaa täällä. (yyyyh i miss you suomen opetussuunnitelma) Täällä kaikista aineista tulee "keskiarvo". Kaikki mitä tunnilla tehään, palautetaan opettajalle, ja se arvostellaan. Eli siis jos jätät yhen koulupäivän välistä, niin seuraavana päivänä saat sitte juosta lounaalla ja koulun jälkeen tekemässä niitä juttuja jotka jätit tekemättä. Mulla ei aluks ollu täällä laskinta, ja sain yhestä matikan testistä F (=4) koska se oli semi mahoton ilman sitä, ja ny tän yhen testin takia mulla on vieläkin C (=6) matikasta vaikka sen jälkeen on ollu monta uutta testiä, joista kaikista oon saanu A (=9-10).

- Opettajat taas on täällä jotenki läheisempiä. Kerran kun mä ja Earn jäätiin koulun jälkeen tekemään jotain testiä, niin kysyttiin silä opettajalta, että kauanko siinä menee tehä se, kun meiän pitää ehtiä koulubussiin. Se vastas jotain tyyliin "ei siinä pitäis mennä niin kauaa, mutta jos ette ehdi, niin vien teiät tietty kotiin." 


- Nuoret (ei kyllä kaikki aikuisetkaan) ei tiedä täällä yhtään mitä Amerikan ulkopuolella on. "Ootko nähny iphonea ennen kun tulit tänne?", "Myydäänkö teillä NOKIAA(!!!!!) Suomessa?" "Millasta musiikkia kuuntelette, tiiätkö kuka on beyonce/one direction/Justin Bieber?" on vaan muutama esimerkki tyhmistä kysymyksistä joihin vastaan joka päivä haha.


Tiedän että tästä puuttuu monta tärkeetä juttua, koska unohan aina kirjottaa ne ylös, mutta teen teille kakkososan sitä mukaa kun lista jatkuu. Voin myös kertoa lisää noita tyhmiä kysymyksiä myöhemmin :D mä jatkan vapaapäivä chillailua, nauttikaa tekin suomen syyssäästä, täällä on tänään vähän vilponen päivä, vaan 29 astetta.

MoikkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti